Hoe staat het met de dorpsvisie van Slagharen?

Hoe staat het met de dorpsvisie van Slagharen?

DOEN’22 heeft vragen gesteld over de uitvoering van de dorpsvisie van Slagharen.

Entree Slagharen

Eén van de meest bekende dorpskernen binnen de gemeente Hardenberg is ongetwijfeld Slagharen. Uiteraard is dit grotendeels te danken aan het gelijknamige en drukbezochte attractiepark. Maar Slagharen heeft meer te bieden dan enkel en alleen vertier. In dit dorp, waar de inwoners met grote onderlinge samenhang en veel plezier wonen, is ook het nodige aanbod aan onderwijs, sportlocaties, winkels, horeca en godsdienstinstellingen te vinden.

Goede infrastructuur ontbreekt

Wat echter ontbreekt in dit geheel is een aansprekende en bovenal verbindende infrastructuur met bijpassend fraai straat- en dorpsbeeld. Uit de ism gemeente Hardenberg en provincie Overijssel opgestelde dorpsvisie komen duidelijk de wensen van inwoners naar voren. De Plaatselijk Belang werkgroep ‘Ruimtelijke Inrichting’ heeft deze wensen in een helder en duidelijk verbeeldend document uitgewerkt.

Een écht ‘dorpshart’ met bijbehorend plein(functie), een goede en veilige noord-zuid verbinding over de N377, verfraaiing én vergroening van de entree van het dorp én de kruising Herenstraat/Zwarte Dijk met de N377 en bovendien uitbreiding van een divers woningaanbod zijn zomaar wat speerpunten welke in het oog springen.

Veel toeristen

Wetende dat Slagharen jaarlijks ruim 1 miljoen (!) bezoekers/toeristen ontvangt vanwege voornoemd attractiepark lijkt ons het overgrote deel van de door de inwoners opgestelde wensenlijst niet overbodig. Het is bovendien in ieders belang dat Hardenberg als gemeente hierbij een mooi visite kaartje afgeeft. Dat met de hiermee gemoeide aanpassingen de verkeersveiligheid ook nog eens wordt verhoogd kan enkel en alleen maar leiden tot nog meer draagvlak en bovendien urgentie van de ingediende zienswijzen.

Vragen aan college

Het feit dat de plannen zoals ze zijn beschreven en ingediend dateren van 2021 en dat er tot op heden nog geen tekenen van verkenning, uitwerking of uitvoering zijn heeft Erik Volkers namens de fractie van DOEN’22 doen besluiten om hieromtrent de volgende vragen aan het college te stellen:

–              kan het college aangeven of zij op de hoogte is van de inhoud van de uit 2021 daterende Dorpsvisie Slagharen?

–              wil het college haar eerste grondhouding mbt de in de Dorpsvisie benoemde onderdelen met ons delen?

–              kan het college aangeven wanneer zij voornemens is om hieromtrent contact op te nemen met Plaatselijk Belang Slagharen?

–              kan het college al aangeven welke onderdelen mbt Ruimtelijke Inrichting uit deze Dorpsvisie haar bijzondere aandacht of prioriteit kent?

–              wil het college ons als gemeenteraad meenemen en met regelmaat informeren over de voortgang van bovenstaande?

Uiteraard hopen wij binnen de hiervoor gestelde termijn antwoorden te mogen ontvangen waarmee wij terug kunnen naar het Plaatselijk Belang van Slagharen. Hoogste tijd voor een fraai toekomstbeeld met een daaraan gekoppeld helder tijdspad. Het dorp, haar toeristen, haar ondernemers maar bovenal haar inwoners verdienen dit!
Wil je de fractie van DOEN’22 op iets tippen? Neem dan contact op!

Één reactie op “Hoe staat het met de dorpsvisie van Slagharen?”

 • B Jansen

  Door B Jansen

  Reageer

  Verfraaiing van de rotondes.
  Geen gezicht die met gras begroeide rotondes
  En minder grote bomen in de straten..
  Dikwijls liggen tegels los en breken takken af die bomen zijn gewoon te groot en verspreiden zich bij mensen in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *