DOEN’22 nieuwe fractie in gemeenteraad Hardenberg

DOEN’22 nieuwe fractie in gemeenteraad Hardenberg

Onder de naam DOEN’22 gaan Piet-Cees van der Wel en Erik Volkers hun werk in de gemeenteraad van Hardenberg voortzetten. De naam DOEN’22 is geïnspireerd door de gemeente Hardenberg’s slogan en reflecteert de dynamische en pragmatische houding van beide gemeenteraadsleden. “We zijn actiegericht en houden van resultaat,” zegt Erik Volkers.

Als de fractievoorzitter voegt Piet-Cees van der Wel toe: “We zijn optimistisch ingesteld. We zien vooral kansen in Hardenberg en willen die benutten.”

DOEN’22 richt zich op veiligheid, economische innovatie en bereikbaarheid. Van der Wel belicht het thema veiligheid: “Veiligheid is vaak een formele procedure in de raad, maar het verdient meer aandacht. De recente problemen rondom het Asielzoekerscentrum (AZC) zijn zeer zorgwekkend, met name de overlast veroorzaakt door ‘veilige landers’. Onze overeenkomst met het COA is gericht op de opvang van gezinnen, die zelden overlast veroorzaken. Het COA moet zijn verplichting nakomen om het aantal ‘veilige landers’ naar nul te reduceren.”

Volgens Erik Volkers moet de veiligheid in het centrum van Hardenberg worden verbeterd. “De pollers functioneren al jaren niet goed. Dit leidt tot verkeer op ongeschikte momenten, wat soms gevaarlijke situaties oplevert. Winkeliers klagen hier vaak over. Wij willen dat deze eenvoudige problemen worden aangepakt.”

Erik bij de pollers die het niet doen…

Als positieve en actiegerichte fractie is DOEN’22 gericht op constructieve samenwerkingen in de gemeenteraad. “We streven naar goede samenwerkingen met andere partijen in de raad vanuit een positieve houding,” zegt Volkers.

DOEN’22 heeft drie kernwaarden: vertrouwen, verbetering en vrijheid, met betrouwbare overheid, veiligheid en economische innovatie als speerpunten. “Als kleine fractie moeten we gerichte keuzes maken. Daarom zul je ons vooral over deze thema’s horen,” zegt Van der Wel. Alle standpunten van DOEN’22 zijn te vinden op www.doen22.nl.

Één reactie op “DOEN’22 nieuwe fractie in gemeenteraad Hardenberg”

  • Johan Schulten

    Door Johan Schulten

    Reageer

    Heel veel S6 gewenst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *