DOEN’22 nieuwe fractie in gemeenteraad Hardenberg

DOEN’22 nieuwe fractie in gemeenteraad Hardenberg

Piet-Cees van der Wel en Erik Volkers gaan verder in de gemeenteraad van Hardenberg onder de naam DOEN’22. DOEN’22 is een knipoog naar de payoff van de gemeente Hardenberg. De naam past goed bij de twee gemeenteraadsleden. “We houden beide van aanpakken en zijn van het type niet lullen maar poetsen”, aldus Erik Volkers. Fractievoorzitter Piet-Cees van der Wel: “We zijn ook beide positief ingesteld. Het glas is altijd halfvol. In de gemeente Hardenberg liggen heel veel kansen. Die moeten we benutten.”

DOEN’22 wil meer werk maken van het thema veiligheid, economische vernieuwing en bereikbaarheid. Van der Wel pikt veiligheid als belangrijk thema er specifiek uit: “In de gemeenteraad wordt het thema veiligheid vaak gezien als gemeenschappelijke regeling. Negen van de tien keer zijn de onderwerpen rondom dat thema hamerstukken. Dat is niet terecht. Kijk naar het AZC. De enorme toename van de overlast vinden wij heel zorgelijk. De toename van het aantal incidenten lijkt vooral door zogenaamde veilige landers te worden veroorzaakt. We hebben niet voor niets afgesproken met het COA dat er vooral gezinnen zouden worden opgevangen. Die veroorzaken namelijk zelden of nooit overlast. Het COA moet zich houden aan de afspraak dat het aantal veilige landers, uit het zogenaamde spoor 2 naar nul wordt teruggebracht. We vangen 700 mensen op in Hardenberg in een tijd dat er ook gemeentes worden gedwongen om asielzoekers op te vangen. Daarom zou het COA er verstandig aan doen een gemeente als Hardenberg te vriend te houden en niet tegen zich in het harnas te jagen. Als het COA zich niet aan de afspraak houdt, moeten wij maar eens kijken of we de vergunning niet kunnen intrekken. We zijn heel blij dat burgemeester Offinga dit probleem ook heeft aangekaart bij het COA”.

Erik Volkers vindt dat de veiligheid in het centrum van Hardenberg ook verbeterd moet worden. “Neem de pollers in het centrum. Die doen het al jaren niet. Dat betekent dat er op momenten dat het niet zou moeten, toch auto’s rijden. Dit levert soms levensgevaarlijke situaties op. De winkeliers klagen hier geregeld over. Er staat nu voor nood een hek op die plek, maar dat is natuurlijk geen goede oplossing. Wij vinden dat dit soort simpele dingen moeten worden aangepakt.”

Erik bij de pollers die het niet doen…

DOEN’22 zal zich constructief opstellen in de gemeenteraad. Goede ideeën worden gesteund, slechte ideeën geamendeerd, of niet gesteund. Vanuit een positieve grondhouding. “Wij zijn positief ingestelde mensen en hopen dan ook vanuit de oppositie goede samenwerkingen te zoeken met de andere partijen in de gemeenteraad”, aldus Volkers.

De kernwaarden van DOEN’22 zijn vertrouwen, verbeteren en vrijheid. We hebben een aantal speerpunten. Betrouwbare overheid, veiligheid en economische vernieuwing zijn daar goede voorbeelden van. “Als kleine fractie zullen we gerichte keuzes moeten maken. Daarom zul je ons over deze thema’s veel horen”, aldus van der Wel. Alle standpunten van DOEN’22 kun je vinden op www.doen22.nl.

One Reply to “DOEN’22 nieuwe fractie in gemeenteraad Hardenberg”

  • Johan Schulten

    By Johan Schulten

    Reply

    Heel veel S6 gewenst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *